Artikel

Meer klanten? Stop met praten over jezelf!

Door: | Tijd: ongeveer 2 minuten

Dankzij socialmedia lijkt het er op dat veel mensen vandaag de dag niet genoeg krijgen van het delen van persoonlijke belevenissen. Daar is natuurlijk niets mis mee. Vooral wanneer je een interessante persoonlijkheid bent of dingen vertelt die boeiend zijn voor familie en vrienden. Het wordt anders wanneer je namens een bedrijf spreekt en producten probeert te verkopen. Te veel over jezelf vertellen kan de indruk wekken dat je meer bezig bent met je eigen behoeften dan die van de klant. 

Het is geweldig dat je jezelf geweldig vindt, maar wanneer gebruikers jouw website bezoeken zijn ze of het algemeen meer met zichzelf bezig dan met jou. Vanaf het moment dat je stopt met over jezelf te praten en je meer richt op de behoeften van de bezoeker zul je een betere indruk achterlaten dan voorheen.  Je bedrijf zal als meer waardevol worden ervaren. Niet omdat je je producten of dienst hebt gewijzigd, maar omdat je je wijze van communiceren hebt aangepast. 
 

Wat kunnen we ermee doen?
Je content zal minder moeten gaan over jouw product en meer over dat wat gebruikers ermee kunnen doen. Praat dus minder over bepaalde eigenschappen van een product en meer over wat men kan doen met die eigenschappen. Het verschil lijkt misschien klein maar heeft een groot effect. Uit onderzoek (o.a. door Peter Blackshaw) blijkt dat producten die worden omschreven binnen de belevingswereld van de gebruiker beter zullen worden verkocht. 
 

Het gaat om jou!
Woorden zoals ‘wij’, ‘onze’ of de naam van je bedrijf mogen niet of nauwelijks in de content van je website voorkomen. Daarentegen zijn woorden zoals ‘je’ (u) of ‘jouw’ (uw) wel wenselijk. Zodoende krijgen gebruikers al dan niet bewust de indruk dat zij op de eerste plaatst staan. Haal de focus van je bedrijf af en richt deze op die van de gebruiker. Zij zijn uiteindelijk degenen die de waarde van je product of dienst bepalen.

Meer weten?

Jef de Roode
Neem geheel vrijblijvend contact op met Jef de Roode
Bel ons gerust op (038 - 750 12 62) of gebruik het onderstaande formulier

Kijk verder