Nationaal Park de Meinweg

Expositie Schokkend Mooi!

In het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer in De Meinweg kun je een expositie over aardbevingen bezoeken. In een nauw tunneltje (die je alleen kruipend kunt betreden) in de expositieruimte van bezoekerscentrum De Meinweg in Herkenbosch ligt een snurkend aardmannetje. Zijn naam: Aart Beving. Hij maakt deel uit van een nieuwe tentoonstelling ‘Schokkend Mooi’ over het Nationaal Park. 
De aardbevingen die regelmatig voorkomen in het Meinweggebied, zijn bewust het thema van de nieuwe expositie gemaakt. “Na een interne verbouwing verdween de oude expositie waarin de natuur centraal stond. We hebben ons de vraag gesteld waar Nationaal Park De Meinweg zich in onderscheidt van de andere negentien Nationale Parken in ons land. De wilde varkens en adders springen wel meteen in het oog, maar die heb je op de Veluwe ook. De aardbevingen die zich in dit deel van Limburg voordoen zijn wel bijzonder, ze spreken erg tot de verbeelding. Het gaat om krachten waar je geen invloed op hebt’’, zegt projectleider Sylvia Spiers van het IVN. 

Jacco Steendam van Kraakhelder Producties ontwikkelde het verhaal achter de expositie en benaderde Viesrood voor de creatieve uitwerking op het gebied van grafisch, interactief en illustratief ontwerp en de technische bouw van o.a. een mobiele wandelapp en bijbehorende spelletjes app (de laatste is hier te downloaden voor iOS en hier voor Android), website en animatie. 

Wij ontwikkelden voor deze expositie allereerst een geheel eigen huisstijl en illustratiestijl. Binnen de ontwikkelde illustratiestijl hebben we de drie hoofdpersonen uit de expositie tot leven gewekt en er echte characters van gemaakt die op allerlei momenten en binnen verschillende gedrukte en digitale toepassingen opduiken. Daarnaast ontwikkelden wij een wandel-app en een spelletje (iOs/Android) over Aart Beving; de hoofdpresoon uit de expositie.

Wat hebben we gedaan

  • Visuele identiteit
  • Illustratief ontwerp
  • Personage ontwerp
  • App ontwikkeling (IOS / Android)
  • Frontend development
  • Tentoonstellingontwerp

Meer weten?

Martijn van Goor
Martijn van Goor, Creative director
E. martijn@viesrood.nl
T. 038 - 750 12 62

Kijk verder