Reynaert Makelaardij

Huisstijl

Reynaert Makelaardij is een jong bedrijf, werkzaam in Zwolle en omgeving. Viesrood werd benaderd om de gehele identiteit voor het bedrijf te ontwikkelen. Van huisstijl tot makelaarsborden, van website tot advertentiecampagnes. De belangrijkste doelstelling was het in korte tijd naamsbekendheid verwerven binnen de Zwolse vastgoedmarkt, waarbij het accent gelegd werd op de verkoop van huizen in de jonge en dynamische Vinexwijk Stadshagen. Een tweede belangrijke doelstelling was het ontwikkelen van een identiteit met betrouwbare en onderscheidende uitstraling.

Aanpak
Na uitgebreid onderzoek te hebben gedaan naar de geschiedenis van Reynaert de Vos ontwikkelden wij een huisstijl met een krachtig en vooral eenvoudig beeldmerk waarin de slimheid en statige uitstraling van Reynaert de Vos (lees: de Reynaert uit de modernere verhalen, niet de slechte vos uit het originele middeleeuwse verhaal) duidelijk verbeeld is. De gestileerde vos vormt een krachtig herkenningspunt dat al vanaf grote afstand te onderscheiden is, wat erg belangrijk is bij bijvoorbeeld de herkenbaarheid van de makelaarsborden, vlaggen en andere promotionele middelen die in de openbare ruimte geplaatst worden. Nadat de huisstijl volledig ontwikkeld was ontwierpen wij verschillende middelen zoals speciaal op maat gemaakte makelaarsborden die eenvoudig te plaatsen zijn en voorzien zijn van verwisselbare verkoopteksten.

Het traditionele “te koop” kan worden vervangen door teksten als “open huis”, “nieuw in de verkoop”, “Binnenkijken?”, “Uw droomhuis”, etc. Verder ontwikkelden wij de website, correspondentiemiddelen, vlaggen, gevelbelettering, autobelettering, advertentiecampagnes en v-borden. De belangrijkste doelstelling, het verwerven van een plek binnen de Zwolse vastgoedmarkt is het afgelopen jaar gerealiseerd. Samen met onze klant zoeken wij nu o.a. naar nieuwe manieren om de bekendheid van de naam Reynaert verder te vergroten.

Wat hebben we gedaan

  • Strategisch advies
  • Monitoring advies
  • Huisstijlontwikkeling

Meer weten?

Martijn van Goor
Martijn van Goor, Creative director
E. martijn@viesrood.nl
T. 038 - 750 12 62